-

Magunkról :: Táborvilág :: Projektjeink :: Kiállításaink :: Hortobágyjárók :: Dédunokák :: Publikációk :: Havi képmelléklet :: Emlékhelyek

Itt van minden, amire emlékszem, mert magam tapasztaltam, vagy elhittem.
A képek e tömegéből kiválasztom a hasonlókat, akár magam tapasztaltam őket,
akár a tapasztalat alapján másoknak hittem el, ezeket összeszűröm az elmúltakkal, s belőlük
kialakítom a jövendő tetteimet, az eshetőségeket s a várható sikert s végül mindent úgy mérlegelek, mint jelent.
                                                                       Szent Ágoston vallomásai. Liber decimus, 14.

„Tetszettek volna…” – képek, emlékképek harminc év múltán

A megújult alkotmányra a koronát

a köztársaság új címere tette fel. Pontosabban tette volna fel, ha a honatyák az alkotmány elfogadásával egyidejűleg, minősített többséggel azt is eldöntik, hogy koronás vagy korona nélküli legyen nemzetállami azonosságunk legfőbb jelképe. A közel ötven pontban módosított köztársasági alkotmányról 1990 június 25-én létrejött az egyezség. A címerkérdés viszont továbbra is vitatott maradt. A koronás kiscímer Horthy-korszakot idéző „angyalos” változata – jóllehet a választási kampány során ennek is volt némi támogatottsága – már fel sem merült. A vitatottan Kossuth nevével összekapcsolt ívelt pajzs és a legitimista hajlandóságokkal kapcsolatba hozható, egyenes vonalú, koronás pajzs körül kirobbant vita viszont a régi idők veretes eszmefuttatásainak világát hozta vissza a Ház falai közé. Július 3-án, délután fél ötkor, második nekifutásra, az ellenzéki pártok kompromisszumkész hozzáállásának köszönhetően – történelmi pillanat – a szükséges 257 szavazatot eggyel megtoldó többséggel a „koronás” címer győzött.

Havi képmelléklet

Aktuális képmelléklet

2020 július

2020 június

2020 május

2020 április

2020 március

2020 február

2020 január

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012


:: TELEPESEK Társadalmi Múzeum Alapítvány :: Munkatársak :: Elérhetőségek :: Támogatás :: Kapcsolataink :: Rólunk írták ::
 
:: Copyright Saád József 2010 :: Web design Macskamenta ::